Timpul iubirilor perfecte - Tiago Rebelo

              Timpul iubirilor perfecte de Tiago Rebelo spune povestea de dragoste dintre locotenentul Carlos Augusto de Noronha Montanha si Leonor de Carvalho, fiica colonelului Henrique Loureiro de Carvalho.


           Carlos este detasat in Angola, pentru a participa la actiuni militare. Cei doi se intalnesc pe vapor si incep sa petreaca timp impreuna. Ajunsi in Luanda, Carlos pleaca spre fort, dar isi scriu regulat, in special Leonor care ii trimite practic un  jurnal. Dupa un timp, vazand ca el nu spune nimic in mod clar ii da printre randuri un ultimatum despe nunta, spunandu-i ca este batrana si ca se astepta sa aiba deja copii.

          Benvinda Chikola , o sclava care fugise de stapanul ei impreuna cu un angajat de-al lui, ajunge servitoarea lui Leonor o ajuta pe aceasta sa schimbe scrisori cu Carlos fara stirea mamei sale. La un moment dat mosierul la care lucra Benvinda o zareste in piata si vrea s-o rapeasca. Tatal Leonorei, Henrique, intervine si-l arunca in inchisoare fara proces pentru a nu fi vorbit de rau.
              Dupa un timp Carlos devine comandantul provizoriu al Inchisorii Centrale a Exilatilor din Sao Miguel, unde era inchis mosierul si ii cere colonelului sa-i faca proces mosierului sau este nevoit sa-l elibereze. In acelasi timp ii cere lui Leonor mana. Colonelul nici nu vrea sa mai auda de locotenent.

         Imediat ce este eliberat mosierul se hotaraste sa se razbune si cumpara o arma. Leonor intervine sa-si apere tatal, iar Carlos pe Leonor si este impuscat, dar Leonor se distanteaza de Carlos.Vor mai ramane cei doi impreuna? Desi inspirata din fapte reale, intriga si multe din personaje sunt fictive. Cartea o gasiti la all.


            „Cu timpul se obisnuise, se conformase, spunandu-si ca nu are rost sa se planga de ceea ce se intamplase deja, ca nu are niciun rost sa isi doreasca sa fie ceva ce nu poate sa fie niciodata."

            „Daca inca mai era viu, asta se intampla fiindca avea ciudata capacitate de a descoperi ca cineva avea sa il tradeze chiar inainte ca acel cineva sa planuiasca sa o faca. Si, normal, il omora imediat. Daca se insela cumva, nu conta, ii era indiferent. Era suficient ca cineva sa zica un cuvant gresit, sa faca un gest, sa aiba o atitudine nelalocul ei, ca sa devina suspicios. Si, odata trasa alarma in aceea minte obsedata, nu mai era nimic de facut, fiindca il urmarea pe nefericit pana il omora."

            „ Fiindca o femeie, cand e interesata de un barbat, e transparenta ca apa. Asa ca mai lipsea doar sa ii spuna ca il iubeste si ca vrea sa se casatoreasca cu el. Si nu zicea asta, fiindca voia sa fie el cel care sa o declare. Poate ar fi putut sa se arate si usor surprinsa in cazul in care Carlos in sfarsit s-ar fi decis."

            „Maria Luisa, inteleapta, prevazatoare, avea suficient bun-simt ca sa inteleaga ca ranile nu se vindeca daca le zgandari."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison