In cautarea unui destin - Jojo Moyes

           Publicata initial in 2005 sub titlul The ship of brides, In cautarea unui destin de Jojo Moyes este o carte emotionanta care spune povestea femeilor care depindeau in totalitate de sotii lor, care puteau hotari chiar si dupa nunta ca nu le mai vor.


              In cautea unui destin se deschide cu o calatorie in India a unui bunicuta impreuna cu nepoata sa. Firul epic este apoi intrerupt de un portavion britanic Victorius pe care vor calatori aproape 700 de mirese australiene ale militarilor englezi, care lasa absolut tot pentru a-si urma sotii.

              Intr-una din aceste nave vor locui in aceeasi cabina  Margaret O'Brien, care este insarcinata, infirmiera Frances Mackenzie, Avice Radley (nascuta Pritchard) si Jean Castlefort, de doar 16 ani. Cele 4 fete sunt complet diferite, au aspiratii diferite, singurul lucru comun este ca toate lasa totul pentru a porni o viata noua alaturi de sotii lor, pe care ii cunoscut foarte putin, dar care pot decide pentru ele.
              Pe nava sunt si barbatii si vor iesi si niste zvonuri care le vor face pe sotii unora sa nu le mai doreasca si astfel ele sunt trimise inapoi acasa, doar pentru ca sotii lor nu le mai doresc.

              Calatoria va scoate la iveala trecutul intunecat al unora, dureros al altora si nesiguranta care le cuprinde pe toate din momentul in care prima telegrama cu "nedorita, nu veni" soseste si face inconjurul navei.

            Finalul cartii va stabili legatura intre cele doua fire epice. Romanul il gasiti la libris.
            Recenzii pe blog mai au si Inainte sa te cunoscDupa ce te-am pierdut, Eu si totusi alta,
Jertfa iubiriiFata pe care ai lasat-o in urma,  Ultima scrisoare de dragoste si Un barbat si o femeie.


          „Totusi, cele doua fete, acuzatia vehementa care se citea pe chipul fetei inalte si subtiri, apoi durerea pura de pe figura celei mai tinere, il faceau sa se intrebe cat de multe cereau ei, de fapt, din partea femeilor, ducandu-le intr-o calatorie atat de lunfa, in baza unei promisiuni intemeiate pe atat de putin. Si punandu-le in fata unor asemenea tentatii."

          „Nu cred ca ajungi sa cunosti un om pana nu-l vezi pe langa ce-i e lui mai drag."

          „invatase cu multa vreme in urma ca, daca te straduiesti suficient, poti indura orice."

          „ - Nu ma mai deranjez sa dau explicatii. Nu ma mai deranjez sa indrept parerea cuiva despre mine, daca nici respectivul nu se deranjeaza sa ..."

          „Tineti minte, armata nu va va trimite catre o destinatie decat daca s-a verificat ca "barbatul acela" e acolo si va asteapta. Pe scurt, considerati-va niste colete livrate prin posta."

          „ - Am renuntat la tot ce aveam, la toti cei dragi, la casele noastre, la siguranta noastra. Si pentru ce? Ca sa fim agresate si pe urma considerate usuratice, cum a patit Jean? Ca sa ne ia marina militara la intrebari cu privire la trecutul nostru, de parca am fi niste infractoare nenorocite? Ca sa trecem prin toate astea si pe urma sa ni se spuna ca nu suntem dorite? Pentru ca nu exista nici o garantie, nu? Nimeni nu spune ca barbatii aia si familiile lor o sa ne vrea, nu-i asa?"

          „  - Cred ca au fost foarte fericiti. Oh, sa nu ma intelegi gresit, Jenny draga, nicio o casnicie nu e fara hopuri. Dar intotdeauna am avut impresia ca Margaret si-a gasit un sot bun in persoana lui Joe."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison