Fara drept de apel - Jeffrey Archer

             Jeffrey Archer este unul din autorii mei preferati si desi aceasta este prima recenzie pentru o carte de-a sa am mai citit cateva inainte.
            Daniel Arthur Cartwright o cere pe Elizabeth Wilson in casatorie si sarbatoresc impreuna cu Bernard Henry Wilson intr-un bar in care mai existau 4 prieteni care sarbatoreau aniversarea a 30 de ani a unuia dintre ei.


              Incepe o cearta intre celebritati si Danny pentru Beth. Aceasta se opreste sa ceara un taxi, dar taximetristul ii spune ca ar fi mai bine sa cheme o ambulanta. Ulterior Danny este acuzat ca l-a ucis pe Bernie intr-un local din Chelsea, Londra, numit Dunlop Arms pe 18 septembrie 1999. Adevaratul criminal este insa Spencer Malcom Craig, avocat, specializat in drept penal.
              Bernie ar fi mostenit afacerea tatalui sau si nu ginerele si aceasta a fost motivul invocat pentru crima. Danny si Bernie erau buni prieteni si amandoi lucrau la garajul de pe strada Mile End, care insa este proprietatea lui George Wilson.
              Bernie a fost injungiat cu un cutit de la bar si a murit in drum spre spitalul din Chelsea si Westminster, iar pe cutit sunt doar amprentele lui Daniel, pt ca acesta i-a luat cutitul din mana lui Craig.
             La momentul cererii in casatorie Beth era deja insarcinata si lucra ca asistenta personala a presedintelui Companiei de Asigurari Marine Drake.

            Danny este condamnat pe marturiile celebritatilor: binecunoscutul actor Lawrence Andrew Davenport, Gerald David Payne - agent imobiliar si partener la firma Baker, Tremlett si Smythe, cel mai tanar partener din istorie si Spencer Craig - avocat. Ar fi trebuit sa depuna marturie si Toby Mortimer, dar acesta este dependent de droguri si cu putin timp inainte de a pune marturie sufera o supradoza de droguri.

             Arnold Pearson i-a facut lui Danny o oferta la solicitarea procuraturii prin care daca acuzatul pledeaza vinovat pentru omor din culpa sa primeasca doar 5 ani, dar Danny a refuzat oferta si a fost gasit vinovat si condamnat la 22 de ani de inchisoare si mutat la inchisoarea Belmarsh.

            Colegii de celula ai lui Danny sunt: Nicholas Alexander Moncrieff si Albert Crann (marele Al). Danny se tunde ca Nick si multi ii confunda, mai ales ca Nick ajunge sa-l educe pe Danny si sa-l invete chiar sa citeasca.

             Tatal lui Nick a fost lordul Angus. La moartea lui Angus grosul averii i-a revenit fratelui sau, Hugo, iar lui Nick nu i-a lasat nimic in afara de titlul de lord pe care nu avea cum sa nu il lase, din moment ce se transmite ereditar. Bunicul insa i-a lasat colectia de timbre care este extrem de valoroasa.
              Nick este ucis din gresala. De fapt criminalul a vrut sa-l omoare pe Danny, dar cei doi destul de asemanatori. Imediat cum iese din inchisoare ca Nick, Danny porneste razbunarea.

              Fara drept de apel si Contele de Monte Cristo sunt destul de asemanatoare.

           Jeffrey Howard Archer, baron Archer de Weston-super-Mare este un autor de succes si fost politician. Cariera sa politica s-a incheiat cu o condamnare la inchisoare pentru sperjur si obstructionarea justitiei pe care a efectuat-o in perioada 2001-2003. 


            Alex ramase neclintit, ascultand sfatul tatalui sau, de a nu interoga niciodata un martor pe care juratii il plac si ar crede orice le spune. Scoate-l din boxa ca poti de repede, cu speranta ca pana se da verdictul, impresia pe care a facut-o o sa paleasca."

            „Bataliile sunt intotdeauna pierdute de armate care intarzie. Intreaba-l pe Napoleon."

            „ - Nu, limita mea e cincizeci si cinci si transfer suma completa la orice banca din lume, asa ca poate ajunge in contul dumitale in doua ore.
             - Nu vrei sa dam cu banul pentru inca cinci milioane?
             - Nu, fiindca nu poti sa pierzi. Am zis cincizeci si cinci. Accepta sau refuza.
             - Cred ca o sa refuz, se ridica Danny de pe scaun. Calatorie placuta spre Texas, Gene si da-mi telefon daca-ti doresti un timbru anume din colectie, inainte de a lua legatura cu domnul Watanabe.
            - Bine, ok. Dam cu banul pentru cinci milioane."

            „Ce rost are victoria daca n-o poti imparti cu nimeni? (...) Ce rost are razbunarea cand ai atatea pentru care sa traiesti?"

            „ - Nu-mi sfatuiesc niciodata prietenii sa investeasca in ceva, spuse el. Nu e bine: daca iese afacerea, uita ca tu le-ai recomandat-o, dar, daca pierd, nu uita sa ti-o reamineasca la fiecare ocazie. Sfatul meu ar fi sa nu joci o suma pe care nu ti-o poti permite si sa nu risti sa investesti atat cat sa-ti strice somnul."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison