Sotia plantatorului de ceai - Dinah Jefferies

            Am vazut  Sotia plantatorului de ceai intr-o lista de recomandari si ma bucur ca am citit-o, pentru ca este diferita si mi-a placut tare mult.
             Gwendolyn (Gwen), nascuta Cooper, este a doua sotie a lui Laurence Christopher Hooper si in drum spre sotul sau care locuieste in Ceylon (Sri Lanka de astazi) il intalneste pe pictorul Savi Ravasinghe.


            Laurence mai are o sora mai mare, Verity Hooper de care are mare grija si careia i-a dat proprietatea din Yorkshire cand a implinit 21 de ani. Verity este foarte bagacioasa, nu o place pe Gwen si vrea sa-i strice socotelile. Inca de la inceput o trimite pe un drum gresit ca sa poata sa se intalneasca ea cu dhobi, pentru lucruri privitoare la casa.

           Prima sotie a lui Laurence a fost Caroline, care a fost pictorita. Verity a sugerat candva ca Caroline a avut o relatie amoroasa. Existenta Carolinei este invaluita in mister, ulterior Gwen va descoperi ca a avut un copil.

             Verity a fost indragostita de Savi si acesta a fost singurul pe care ea si l-a dorit de barbat. L-a cunoscut cand Savi ii facea tabloul lui Caroline.
            Gwen ramane insarcinata cu gemeni si naste un baiat alb, Hugh si o fetita neagra, Liyoni. Banuieste ca intr-o noapte cand era beata si Savi a dus-o in camera acesta a profitat de ea si de accea ii cere unei slujnice, Naveena sa-i gaseasca o mama adoptiva copilului.
             Dincolo de problemele pe care le are cu Verity, Gwen se confrunta si cu Christina Bradshaw, o vaduva americanca. Christina a ramas actionar majoritar la banca detinuta de sotul ei, la moartea acestuia. Ea il sfatuieste pe Laurence sa investeasca in cuprul din Chile, dar afacerea se dovedeste paguboasa pe un termen nedefinit de timp.

             Christina se intoarce la ziua de nastere a lui Laurence cu ideea de a transforma Hooper, intr-un brand. Investitia va fi numai a ei, deci va fi singura care isi va asuma financiar ceva, iar in caz de castig va beneficia si ea. Lui Gwen nu-i convine, dar nu are incotro, pentru ca Laurence accepta.
           Cine este de fapt tatal lui Liyoni va las pe voi sa aflati.  Romanul il gasiti la libris.
           Am mai citit de aceeasi autoare Inainte de ploi si Fiica negustorului de matase.


          „- Nu, este efectul indirect. Daca nu exista cash, rata dobanzii va exploda. Oamenii vor da faliment."

          „ - Bineinteles ca o sa fim bine, spuse el. Sa nu uiti ca, indiferent de ce vei simti, exista cai de supravietuire.
            - Dar sunt ele si caile corecte, Laurence?
            - Poate ca nu, dar a venit vremea unei schimbari.
            - Asadar, opinia mea nu conteaza?
            - Nu am zis asa ceva.
            - Dar ai sugerat.
             El ridica din umeri."

          „- Ii cunosc pe lucratori. Dar ati aparut dumneavostra si vreti sa schimbat tot. Cum se face, doamna Hooper, ca vreti sa schimbati totul fara sa stiti nimic?"

          „ - Cred ca toti suntem in stare sa ne schimbam, daca ne dorim cu adevarat, replica ea. (...) Trebuie sa ne miscam odata cu vremurile."

          „Nimeni nu-i spusese ca a fi mama inseamna sa traiesti o iubire atat de uriasa, incat te lasa fara suflare si cu o spaima atat de ingrozitoare, ca iti sfasia sufletul in mii de bucati. Nimeni nu-i spusese ca ambeke sentimente se contopeaua."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!