Glasul mortilor - Julian Sanchez

          Glasul mortilor m-a atras in special prin titlu si apoi prin faptul ca am citit ca este un roman politist.


            Romanul il are in prim plan pe inspectorul David Ossa Planells care primeste un caz ciudat. Un cvadruplu omor, doua cupluri care la prima vedere lasa impresia unui omor si apoi a unei sinucideri. In prima faza nu exista nicio pista, dar instinctul lui David este ca unul dintre barbatii morti ascunde un mister. De obicei ei reusesc sa stranga in calculator multe date despre morti, dar nu la fel se intampla si cu Ignacio Polazes Garcia, chiriasul apartamentului in care se comite oribila crima. Ignnacio este casatorit cu Meritxell Umbria Deulufeu. El lucreaza ca inspector municipal, iar ea intr-o librarie si nu au copii.
           Celalalt cuplu ucis este compus din Ana Albert si Jordi Tuneu.
           Cei patru au fost ucisi in camera de zi si apoi mutati fiecare intr-o camera separata, iar arma crimei a fost gasita la Pozales.

           Ulterior mai apare o crima dubla, un alt cuplu care a fost ucis in aproximativ acelasi mod de operare. Au fost ucisi in camera de zi si apoi mutati fiecare intr-o camera separata. Arma crimei este tot un cutit, dar are altfel de lama si a fost gasita tot la barbat. O alta asemanare a celor doua crime sunt drogurile pure in proportie de 85%.

           David cu ajutorul glasului a rezolvat cazul Mercedes Ruiz. Merdeces fusese data disparuta de sotul ei si doar instinctul si glasul i-au spus ca este sotul, domnul Masach. Mergand pe aceasta pista  il intreaba de mai multe ori aceleasi intrebari si isi da seama ca acesta repeta aceleasi cuvinte, deci este un speach invatat pe de rost.
            Au hotarat sa inspecteze casa unde Masach a fost in acel sfarsit de saptamana, sub pretextul ca cineva a zis ca a vazut-o pe Mercedes acolo si pt Masach a vrut sa para ca el colaboreaza cat mai mult posibil cu politia. Au gasit-o pe fundul apei cu o greutate legata de picioare.

              Pozales fusese un colaborator extern pentru drogati. Il foloseau pentru clientii de apartament, nu lucra pe strada. Care este secretul celor 2 crime pe care David incearca sa le rezolve acum?
Romanul il gasiti la editura all.


          „ - De cele mai multe ori vrem sa credem ceea ce ne convine sa credem, desi nu e adevarat."

          „Atitudinea lui mi se pare suspecta. E... prea perfecta. E prea firesc. Exagerat de firesc. Fiecare reactie a lui e cea corecta, nu proiecteaza nici cea mai mica banuiala. Iar asta mi se pare ca bate la ochi.
          O manevra inteligenta. Fornwlls este dintre aceia care cred in instinct, in prima impresie, in experienta copoiului."

          „Caini au aproximativ doua sute douazeci de milioane de celule sensibile la miros. Capacitatea lor le-ar permite sa descopere un cadavru ingropat la doi metri sub pamant, inclusiv la doua luni de la ingropare. (...) Apa impiedica animalele sa simta mirosul."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison