Dincolo de Nil - Nicole C. Vosseler

            Am citit si prima carte a lui Nicole C. Vosseler, Sub luna de sofran si este una dintre preferatele mele asa ca in momentul in care am aflat ca a mai aparut o carte a acestei autoare am stiut ca vreau s-o citesc.


           Dincolo de Nil prezinta vara de vis a unui grup de tineri, cinici baieti si patru fete: Grace ConstanceNorbury, Ada Isabel Norbury, Stephen Norbury, Simon George Alasdair Digby-Jones,  Leonard Hainsworth, Rebecca (Becky) Peckham, Cecily Hainsworth, Royston Amory Aschombe si Jeremy Danvers. In accea vara Jeremy i-a cerut lui Grace sa-l astepte, Cecily si Royston s-au logodit, Becky si Stephen cochetau cu ideea de a avea o relatie, iar Ada si Simon si-au petrecut o noapte impreuna. Dupa aceea vara izbucneste razboiul si sunt despartiti de Nil.

         Ada Isabel se intoarcea dupa un an petrecut la studii. Ea este fiica cea mica a colonelului Norbury, vesnic geloasa pe sora sa cu trei ani mai mare, Grace, careia toate par sa-i iasa din plin. Stephen vroia sa studieze ingineria, dar din cauza tatalui sau, William Lynton, a ales armata. Constance, mama celor trei, accepta sa-si trimita fiul in armata avand ca unic scop fericirea copiilor sai. In aceea vara, Ada il intalneste pe Simon, prietenul fratelui ei, mezinul familiei Alford, fara perspective de mostenire.
            Grace copilareste alaturi de Leonard , fratele prietenei sale cea mai buna, Cecily. Familiile celor doi sunt incantati de legatura lor, dar inainte de cererea in casatorie, Grace il intalneste pe Jeremy si dupa cateva luni realizeaza ca este indragostita de el.
            Cecily este fericita de relatia ei cu Royston, primul fiu al unui conte.

           Dupa terminarea examenelor Simon, Stephen, Royston, Leonard si Jeremy sunt repartizati la Royal Sussex in primul batalion si au fost trimisi la capatul Marii Mediterane, in Egipt.

            Unul dintre ei se va intoarce paralizat, unul va muri si unul va fi dat disparut. Ce se intampla va las pe voi sa descoperiti. Romanul il gasiti la libmag.


          „Exista anotimpuri in viata omului, care se fixeaza mai adanc in amintire decat oricare altele inainte sau dupa ele.

          „ - Noi doi provenim din lumin foarte diferite, Grace. (...)
          - Nu e important de unde vine cineva, ci doar incotro se indreapta."

          „Chiar si o mare iubire are de suferit cand nu sunt bani pentru paine si lapte, pentru haine, pantofi si manuale! Oricat de putin romantic ar suna, copii consuma foarte multi bani."

          „Asteptarea, asteptarea nesfarsita ii macina pe toti, insa, cu toate astea, odata cu trecerea timpului, cu aparitia unei anumite oboseli, parea sa se instaleze si un fel de amorteala. Te obisnuiai cu dorul si cu grija, dar nu devenea mai usor, mai putin dureros. Asteptarea era o calatorie chinuitor de lunga printr-un tunel nesfarsit, intunecat si plin de funingine, iar speranta luminitei din capat pur si simplu nu voia sa se indeplineasca."

          „In fond obiectivul nostru comun este doar ca sa avem copii cu vieti fericite."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison