Zeii tangoului - Carolina de Robertis

           Zeii tangoului vorbeste despre conditia femeii si puterea de a supravietuii intr-o lume a barbatilor. Romanul are un subiect mai neobisnuit si prezinta viata adolescentei Leda Mazzoni, care la 17 ani se casatoreste cu verisorul ei, Dante Zio, printr-un reprezentant, tatal acestuia, Mateo si imediat dupa nunta pleca in Argentina la sotul ei.            Leda vine din satul Alazzano, de langa Napoli si se imbarca pe vas spre Buenos Aires cu o vioara de la tatal ei si o valiza. Ajunge dupa 3 saptamani ca sa afle de la un prieten al sotului ei, Arturo, ca viata pe care credea ca o va avea nu se va mai intampla. Dante a murit impuscat de politisti in timpul grevei muncitorilor.

           Ramasa vaduva intr-o tara straina locuiteste o perioada in locuinta pe care Dante o impartea cu Arturo si multi imigranti italieni. Scrie familiei de moartea sotului ei, dar sedusa de tainele tangoului alege sa nu se intoarca acasa.

         Leda isi da seama ca nu si-ar fi gasit un job asa ca isi vande parul, si-l aranjeaza baieteste si pleca din La Boca la San Telmo. Ia prenumele sotului si numele de familie al brutarului, Dante Di Bacco si se imbraca in hainele sotului sau pentru a canta tangou, pentru ca o femeie nu poate sa cante tangou.

         Incearca sa nu-si dezvaluie adevarata identitate, dar tot atunci realizeaza ca este atrasa de femei. Va reusi sa-si pastreze secretul? Cartea o gasiti la libmag.

           Planul secundar o prezinta pe Cora, verisoara Ledei, care a innebunit subit. Dupa un timp incepe sa se poarte ciudat si la scurt timp dupa disparitie este gasita moarta. Ce secret ascunde moartea Corei?


          „Totul se poate petrece atat de repede, cara Leda. Asta-i problema cu viata. Ne credem atat de puternici, ne credem atat de reali, dar sunt lucruri mult mai reale decat noi si mai puternice, insa ni le amintim doar atunci cand ne acopera cu cenusa lor."

          „-  Signora, permite-mi sa-ti dau un sfat, a zis el aplecandu-se atat de mult spre ea, incat ii putea simti respiratia mirosind a lapte si a tutun. Fii cu bagare de seamain oras! Sunt multi, foarte multi barbati aici si nu toti asa amabili ca mine, a continuat, cu gura zambind, dar nu si cu ochii. O fata ca tine, draguta si curata, va primi multe oferte. Dar ai grija! Nu toate cepele sunt dulci odata ce le tai."

          „ Unde-i viata e si speranta; Sa nu-ti alegi nici tesatura, nici barbatul la lumina lumanarii; cel mai bun cuvant e cel care ramane nerostit."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Anna si sarutul frantuzesc - Stephanie Perkins

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)