Violonista - Jessica Duchen

               Cartea Jessicai Duchen, Violonista, am tot vazut-o prin blogosfera o perioada buna de timp si am tot asteptat momentul potrivit s-o citesc. Nu m-a dezamagit! Este diferita, in sensul bun al cuvantului.


              Actiunea cartii Vionista se desfasoara pe trei planuri si le prezinta pe Karrie Rookfield, nascuta Veres, pe bunica ei, Mimi Racz la 91 de ani si pe Lindy, prietena cea mai buna a Karinei. Lindy si Karina devin si rude, verisorul lui Lindy, Julian, este sotul Karinei.
            Actiunea ne plimba intre timpul prezent si trecut, din trecutul lui Mimi, dar si al Karinei, pentru a dezvalui misterele care o invaluiesc pe Mimi.

              Intr-una din zile Karina il intalneste pe Rohan Masterson, un violonist, care are o adevarata pasiune pentru Mimi Racz, dar si fata de vioara acesteia Amati a lui Avignola. Vioala a disparut, insa se crede ca i-a daruit-o Marc Duplessis, pianistul care a cantat cu ea. Rohan ii propune lui Karrie sa plece cu el si trupa in America si ea accepta.
            Karina si Julian au neintelegeri in privinta baietelului lor, Jamie. Julian il duce la scoala St Matthew, unde va sta in timpul saptamanii, in timp ce Karina il vroia acasa cu ea.

            Initial parintii lui Mimi, Istvan si Maria, nu si-au lasat fata sa cante la vioara, dar ea urla si nu manca, asa ca pana la urma tatal ei s-a lasat induplecat.  Doctorul Frankl il convinge pe Isvan s-o lase pe Mimi sa se duca la un vecin de-al lui care e profesor de vioara la Academia Franz Linszt. Mimi ajunge foarte cunoscuta si talentata. Insa viata ei ascunde un secret. Desi s-a casatorit cu Veres Tamas, profesor doctor universitar, Mimi a fost indragostita de Marc Duplessis si el de ea.

          Carte Violonista o gasiti la libris.


          „ - Vezi tu, exista un viitor. Ne uitam inainte, nu inapoi. Vor veni si zile bune. Asta e lectia zilei."

          „Si, tine minte: nu conteaza cine e el, ci ceea ce inseamna pentru tine...
          - Cred ca e important cine e el, ba e chiar foarte important..."

          „Spune lucrurilor pe nume, zicea Chris. Ia lucrurile asa cum sunt, nu asa cum ai vrea tu sa fie."

          „Infidelitatea e intotdeauna de condamnat indiferent de cat de mare e iubirea."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen