Chimista - Stephenie Meyer

          Dupa marele succes inregistrat cu seria  AmurgStephenie Meyer s-a apucat sa scrie romane pentru adulti. Si precedentul roman, Gazda, a fost bine primit de public si chiar ecranizat. Chimista este povestea unei foste agente guvernamentale, Juliana Fortis (Alex cum isi spune la inceputul romanului).


             Dupa ce timp de trei ani departamentul a incercat s-o omoare acum ii cer ajutorul. In tot acest timp ea si-a tot schimbat numele si adresa, dar chiar si asa departamentul a depistat-o de patru ori si de trei ori ea a fost nevoita sa-i omoare pe cei trimisi s-o ucida, ultima data si-au cerut scuze. Chimista primeste un e-mail in care i se spun ca multe vieti sunt in joc si ca daca ii va ajuta si de aceasta data apoi va putea sa aiba o viata normala.

           Numele subiectului este Daniel Nebecker Beach, care nu a avut o viata tocmai usoara. Parintii lui au murit intr-un accident de masina, fratele lui, Kevin, a fost condamnat la inchisoare din cauza drogurilor, iar sotia lui a divortat de el din cauza banilor. Daniel este "acuzat" ca ar avea afaceri cu un magnat al drogurilor, Enrique de la Fuentes. Magnatul a creat un virus gripal TCX-1, despre care se credea ca fusese eradicat in impul unui raid secret in nordul Africii, laboratorul fusese distrus, invidizii prinsi (si executati, aproape toti), iar de TCX-1 nu se mai auzise. Virusul gripal letal poate sa ucida un milion de cetateni.

         Alex  nu obisnuieste sa vorbesca cu subiectii ei, dar in timp ce-l urmarea, Daniel intra in vorba cu ea. Se preface impinsa de tipul din spatele ei si ii baga siringa cu triptamina in mana. Drogul apartine unei clase de barbiturice numit drogul adevarului si avea cateva efecte asemanatoare cu ecstasy. Sub pretextul ca este medic si-l poate trata, il duce la ea, pentru a-l face sa marturiseasca unde este ascuns virusul.

           In timp ce-l tortureaza pe Daniel pentru a-l face sa marturiseasca este atacata de pe acoperis. Ulterior isi da seama ca Daniel avea implantat un dispozitiv in piele. Atacatorul vine cu un caine, este acoperit cu placi din kevlar si-i cere sa-si opreasca toate sistemele.

          Dupa ce isi prinde atacatorul, reuseste sa inteleaga ca de fapt departamentul a jucat-o si ca ei se astepta ca in aceasta "afacere" ea sa fie ucisa. Ce se intampla mai depare va las pe voi sa descoperiti. Romanul il gasiti la libmag.


          „Oamenii ca noi, care trebuie să stim lucruri pe care nimeni nu vrea să le stim, in cele din urma devin incomozi. Nu trebuie să faci nimic gresit. Poti să fii un om cât se poate de loial. Ei sunt cei în care nu poti avea incredere."

          „Ar fi trebuit sa stie ca nu era bine sa subestimeze niciodata aroganta oamenilor care-i doreau moartea. Ei nu-si faceau probleme din pricina legilor. îi cunosteau prea bine pe oamenii care faceau acele legi. De asemenea, ar fi trebuit sa respecte puterea prostiei pure de a lua prin surprindere o persoana inteligenta."

          „Nu-ti pune o peruca platinata si tocuri înalte doar pentru ca esti o bruneta scunda. Nu te
gandi la lucruri pe care în mod clar nu le-ai purta; gandeste-te la lucruri discrete. Gandeste-te la ce atrage atentia - ca blondele si tocurile cui - si evita. Valorifica-ti atuurile. Uneori, ceea ce crezi ca te face neatragatoare îti poate salva viata."

          „O persoana care e in stare sa-si tradeze partenerul il vede intotdeauna complotand exact la fel. Oamenii lipsiti de onestitate nu cred ca exista oameni onesti."

          „Ne facem niste idei despre oameni, ne cream o imagine si apoi Incercam sa punem persoana adevarata in interiorul mulajului fals. Si nu intotdeauna lucrurile ies bine."

          „Uneori persisti intr-o greseala pentru ca pur si simplu o faci de prea mult timp."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

Clopotul de sticla - Sylvia Plath