3 piese auto care pot fi afectate de drumurile cu denivelări

3 piese auto care pot fi afectate de drumurile cu denivelari

Drumurile de munte, cele neasfaltate sau cele cu denivelari pe care esti nevoit sa mergi adesea iti pot afecta grav masina, chiar si inainte sau imediat dupa revizia periodica a autoturismului. Nu poti scapa de aceasta problema indiferent de anotimp si cu atat mai mult, cand soselele afectate sunt chiar cele pe care circuli zilnic, in drum spre casa sau spre birou. 

Daca nu ai un autoturism de teren, care sa suporte astfel de socuri, va fi din ce in ce mai greu ca masina ta sa faca fata si poate chiar sa cedeze atunci cand te astepti mai putin. Un prim lucru pe care sa il faci inainte de a pleca la un asemenea drum lung este sa te asiguri ca toate componentele masinii tale sunt functionale si nu iti vor crea probleme. 

Iata cele 3 elemente afectate de drumurile cu denivelari:
1. Suspensia masinii tale este unul dintre cele mai importante componente, dar si cel mai usor de destabilizat, intrucat socurile continue pot afecta pana la cea mai mica piesa. In cele mai grave situatii, vei fi avertizat de zgomotele neobisnuite ce vin de sub podeaua masinii si care pot fi generate chiar de bieleta antiriliu, cea care asigura stabilitate rotilor, prin conectarea amortizorului si a barii stabilizatoare. Daca intampini greutati, vezi modelele de bielete antiruliu care se potrivesc masinii tale. Acestea pot fi schimbate doar de mecanicii profesionisti intr-un service auto. 

2. Fara indoiala, direct afectate de drumurile cu denivelari sunt anvelopele, care iau contact direct cu gropile, pietrele si alte obstacole. In ciuda faptului ca presiunea poate fi cea corecta, impactul cu marginea asfaltului sau alte zone dure va avea un efect nefast asupra rotilor si cauciucurilor masinii tale. Poti preveni surprizele neplacute comandand pe site-ul Rao auto cele mai rezistente anvelope de pe piata. De cele mai multe ori, le poti monta chiar tu, daca apar probleme pe traseu. 
 3. Sistemul de esapament este o alta componenta auto ce sufera daune atunci cand soselele sunt într-o stare avansata de degradare. Nu doar atunci cand masina se adanceste in gropi pe care nu le poti evita, ci si în situatiile în care circuli pe drumuri nasfaltate sau pietruite. Pietrele ce sar in urma rotilor accelerate au mari sanse sa loveasca si sa patrunda la elementele sistemului de esapament. Din nefericire, nu exista solutii la aceasta problema, însa odata ajuns la destinatie, asigura-te ca totul este in regula sub podeaua masinii tale.
Acestea nu sunt decat trei exemple de piese auto care pot fi usor afectate de conditiile drumurilor pe care circuli. Nu este nevoie decat de un impact mai puternic pentru ca intreg sistemul de funtionare al masinii sa fie afectat, asa ca recomandarea este ca înainte si dupa astfel de trasee, sa mergi direct la mecanic.

 

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly