Imblanzitorul de lei - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #9)

        Volumul noua din seria Fjällbacka este Imblanzitorul de lei.  Actiunea se petrece in ianuarie.
Victoria Hallberg, o fata disparuta de patru luni este gasita, dar este calcata de o masina si in urma operatieinu a putut fi salvata. Analizele ulterioare vor scoate la iveala ca fusese torturata, limba ii fusese taiata si ochii ii fusesera scosi, dar nu fusese abuzata.


         Victoria se alatura altor patru fete disparute Sandra Andersson, Jennifer Backlin, Kim Nilsson si Minna Wahlberg. Ulterior mai gasesc un caz mai vechi de 27 de ani in care victima, Ingela Erikson,  avea aceleasi rani ca Victoria.

         Gosta si-a adus aminte ca inainte de rapirea Victoriei s-a facut o plangere de spargere suspecta.
Katarina Mattson a facut o plangere pentru incalcarea proprietatii si s-au gasit urme de pantofi in gradina ei si cand Gosta a cautat un chistoc de la tigara a remarcat ca de acolo se vedea direct in camera Victoriei.

        Asa cum Camilla Läckberg ne-a obisnuit deja actiunea este povestita pe doua planuri: prezent si in 1964 cand Laila il cunoaste pe Vladek, care era imblanzitor de lei. Cei doi au doi copii: pe Louise si Peter.  Peste ani Laila este acuzata de moartea lui Vladek, iar cei doi copii dispar si sunt considerati morti. Peter dispare dupa uciderea bunicii lui, iar Laila de la familia adoptiva la care era plasata impreuna cu o alta fata adoptata de Berit si Tony Wallander.
         De ce bunica nu a luat-o in grija si pe nepoata, care este legatura intre cele doua planuri temporale si cine este criminalul veti afla doar citind cartea. Romanul il gasiti la  libmag.
            Seria Fjällbacka  contine zece volume: Printesa gheturilor, Predicatorul, Cioplitorul in piatraPiaza reaCopilul german, SirenaPaznicul farului, Fauritoarea de ingeri, Imblanzitorul de lei si Vrajitoarea.


          „ - Bine, bine, dar sa nu te intorci cu vreo ghicitoare, mormai Mellberg, amintindu-i lui Patrik de cat de mult semanau el si Gosta. Si nu-i calca naibii pe degete pe colegii din Goteborg de data asta. Stii la fel de bine ca mine ce egouri mari au, asa ca ai grija.
          - Imi iau manusile de catifea, souse Patrik si iesi inchizand usa in nasul sefului."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen