Fericirea imi scapa printre degete - Agnès Martin-Lugand

             Cand am inceput sa citesc Fericirea imi scapa printre degete ma asteptat la o carte simpla, a carei actiune se "simte"inca din primele pagini, cum au fost si precedentele, Viata e usoara nu-ti face grijiImi pare rau sunt asteptata.


              Cartea incepe cu vizita lui Iris si a sotului ei, Pierre, la parintii ei.  Iris si-a dorit sa studieze croitoria si a crezut mereu ca nu a intrat atunci cand s-a inscris pe ascuns, dar la ultima vizita facuta parintilor a aflat ca de fapt intrase la scoala de croitorie, dar ca parintii ei au considerat ca nu e de viitor si au ars scrisoarea de primire

             Aceasta stire o convinge pe ea Iris s-o rupa cu parintii si la scurt timp isi da demisia de la banca la care lucra. Isi anunta apoi sotul, care este medic, ca si-a dat demisia si a gasit un curs particular si vrea sa se inscrie la el.

               Acesta se supara ca a luat decizia fara sa-l consulte si pe el, dar apoi s-a gandit ca s-ar potrivi foarte bine cu ce isi doreste el: un copil. Isi da pana la urma acordul ca ea sa plece la Paris pentru curs, dar se hotarasc ca apoi ea se va dedica familiei si isi va muta atelierul in pod.

             In weekend-uri ea urma sa se intoarca acasa, in rest urma sa locuiasca intr-o garsoniera la Paris. La acest curs o cunoaste pe Martha, patroana localului si pe mana ei dreapta Gabriel. Gabriel este un afemeiat notoriu, iar Martha il previne si-i aminteste ca este maritata.
              Ce se intampla mai departe este surprinzator, socant chiar. Incep dezvaluirile si secretele sa iasa la iveala.
              Practic toata actiunea se intampla in sase luni si imi da senzatia ca a fost scrisa prea repede. Finalul m-a luat total pe nepregatite. O gasiti la libris.


            „Cea mai frumoasa haina care poate sa imbrace o femeie sunt bratele barbatului pe care il iubeste." (Yves Saint Laurent)

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly