Diavolul se imbraca de la Prada - Lauren Weisberger

             Diavolul se imbraca de la Prada spune povestea Andreei Sachs, absolventa a facultatii Brown, care devine asistenta Mirandei Priestly. Imediat dupa terminarea facultatii Andreea a plecat in vacanta pentru o perioada de timp. Cand banii s-au terminat s-a mutat pe canapeaua din garsoniera prietenei ei, Lily Goodwin. Cand aceasta i-a spus ca e cazul sa se angajeze a depus cateva cv si scrisori de intentie pe la diversi paznici ale marilor reviste. A fost sunata de HR-ul unei reviste editate de firma Elias-Clarrk care a vrut sa-i propuna ceva mai prost platit, dar apoi i-a spus de oportunitatea de a fi asistenta pentru editorul reviste Runway.


              Imediat dupa ce a fost angajata la Runway s-a mutat cu Shanti si Kendra. Andreea are o relatie de aproximativ trei ani cu Alex Fineman, care este profesor. Desi pe contract nu se specifica, toata lumea i-a spus ca este suficient sa stai cu an la Runway si apoi poti avea jobul dorit cu recomandarea primita. Deci in loc sa stai ani buni pe la o firma ca sa capeti experienta trebuie sa rezisti un an ca asistenta a Mirandei. Terorizata de ordinele acesteia, unele venite chiar dupa miezul noptii, Andreea isi risca inclusiv relatiile cu cei dragi.

              Miranda, editorul de succes al Runway,  este la al treilea sot, Hunter Tomlinson, dar este poreclit BDAD (mr Blind, Deaf and Dumb), fara stirea lui evident. Are doua geme, Cassidy si Caroline, foarte rasfatate si care incep sa semene cu mama lor.
             Ecranizat de David Frankel, Diavolul se imbraca de la Prada le are in rolurile principale pe Meryl Streep si Anne Hathaway.
            Filmul este diferit de carte, dar in linii mari scenele din film sunt din carte, chiar daca usor schimbate. Mi-au placut amandoua, desi cartea mi s-a parut mai plina de umor. Are si o continuare: Razbunarea se imbraca de la Prada si abia astept s-o citesc. Romanul il am de pe targulcartii.


            „Nu vrei sa moara, mi-am spus si mi-am intins oasele. Pentru ca, daca moare, pierzi orice speranta de a o omori cu mana ta. Si ar fi pacat."

            „Daca totul se va desfasura conform planului, micile Cassidy si Caroline se vor trezi din somn in apartamentul lor parizian duminica dimineata si isi vor bea lapticul la micul dejun citind noile aventuri ale lui Harry - cu o zi intreaga inaintea tuturor prietenelor lor. Mi se incalzea sufletul de drag, zau asa."

            „dar trebuia sa ma ocup de treaba asta acum, altfel ma pomeneam somera. Sau, mai stii, poate fusesem deja concediata si nimeni nu se ostenise sa ma anunte. Chestie care nu ar fi neobisnuita la Runway, daca ne gandim ca o tipa, redactor de moda, fusese concediata in timp ce se afla in luna de miere. Si aflase asta absolut intamplator, rasfoind un exemplar al revistei Women's Wear Daily, in Baili,"

            „-Ahn-dre-ah. Ar trebui sa asculti mai atent. N-am spus deloc asa ceva. Am primit pachetul azi-dimineata. Intamplator, a venit atat de devreme, incat ne-a trezit pe toate din cauza acestei prostii.
          Nu-mi venea sa-mi cred urechilor. Dar nu visam ca lasasem mesajul respectiv, nu? Eram prea tanara ca sa am deja Alzheimer, nu?"

            „In loc de asta, am comandat cafeaua Mirandei de la una dintre noile masini si am adaugat cateva chestii pentru mine. Un Cappuccino Amaretto mare, un Mocha Frappuccino si un Caramel Machiato au aterizat si ele in plasa mea, laolalta cu jumatate de duzina de croissante si briose. Totalul s-a ridicat la douazeci si trei de centi si am avut grija sa pun chitanta in buzunarasul special desemnat - deja plin ochi - chitantelor care aveau sa fie decontate fara gres de vesnic buna de plata firma Elias-Clark. (...) stiam ca acum se zborseste si se intreaba unde anume dispar eu in fiecare dimineata - marca Starbucks de pe cana de plastic nu-i oferea niciun indiciu."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Casa de langa lac - Kate Morton

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)