Capatul cercului - Tom Egeland

         Capatul cercului este prima carte dintr-o serie de trei care il are in prim plan pe Bjorn Belto, care este asistent la Universitatea din Oslo si a inspector la sapaturile facute de proforul Graham  Llyleworth. In cadrul acestor sapaturi se descopera o racla de aur pe care profesorul Trygve Arnrzen, tatal sau vitreg, vrea s-o scoata din tara. Bjorn considera ca este furt si ca din moment ce racka a fost descoperita pe taram norvegian este proprietatea Norvegiei. Din acest motiv, o fura din biroul Llyleworth si o duce la un vecin, Roger.


         In incercarea de a recupera racla, profesorul Llyleworth si profesorul Arnrzen i-au spart apartamentul pentru a recupera racla. Bjorn sustine initial ca racla i-a fost furata din apartament cand i-a fost spart si atunci Dr. Rutherord , directorul institutului Regal Britanic de Arheologie ii propune sa-i spuna adevarul despre moartea tatalui sau. Acest institut nu exista, iar Bjorn credea ca e singurul care credea ca moartea tatalui sau era un accident. Tatal lui Bjorn, Birger Belto,  a murit pe munte, iar mama lui s-a recastorit dupa  doar sase luni cu cel mai bun prieten al tatalui si a ars toate scrisorile de la primul sot. Ulterior se va afla ca tatal vitreg al lui Bjorn si mama lui erau amanti, inca de cand tatal lui traia.

          Cartea este conturata ca un puzzle, pe masura ce inaintezi noi secrete ies la iveala si lucrurile incep sa se lege.
          Romanul este fictiune! In racla se presupune ca ar fi  manuscriusul Q (Q vine de la Quelle, care in germana inseamna sursa), un manuscris grecesc vechi, de peste 2000 de ani, din care ei sustin ca evangheliile s-ar fi inspirat. Intrebare este ce contine racla?
           Cartile se pot citi si separat, dar au mai mult sens in ordine. Urmatoarele volume sunt Paznicii legamantului si Evanghelia dupa Lucifer.


          „Unul dintre paradoxurile vietii este ca uneori nu vedem exact ceea ce se afla sub ochii nostri.  (...) Cea mai buna metoda de a ascunde ceva e sa te porti ca si cum nu ai avea nimic de ascuns. Daca vre sa ascunzi o carte, pune-o pe raft."

          „Lucrurile care ti s-au intamplat cand erai copil au ajutat la construirea omului care esti acum. Viara ta emotionala e plamadita in mintea ta."


          „<<Nimic nu se sfarseste cu adevarat>>, mi-a zis. <<Pur si simplu continua sub o alta forma.>>"

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Casa de langa lac - Kate Morton

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)