Crima mumiei - Christian Jacq

              Crima mumiei de Christian Jacq este, dupa cum ii spune si numele, un roman politist. Cartea prezinta familia Mortimer compusa din Sir John Arthur Mortimer, director al departamentului de egiptologie de la British Museum, Frances Mortimer, cea dea doua sotie a lui sir John (prima fiind moarta), mostenitoare a unei familii bogate de notari din Sussex, o blonda superba si Philipp Mortimer de 17 ani, baiatul din prima casatorie.


             Frances si Sir Arthur aveau bilete pentru piese Othello, dar acesta din urma nu a mai venit, spunand ca este racit si i-a sugerat sa-l ia pe fiul lui, ceea ce s-a si intamplat.
           Frances s-a dus dupa piesa de teatru la muzeu la British Museum sa caute dosarul pe care il ceruse sotul ei si a avut senzatia unei prezente in spatele ei. Cand s-a intors a inlemnit si apoi s-au auzit 2 bubuituri. In tot timpul acesta usa a fost incuiata dupa ce Frances a intrat. Dupa ce usa s-a descuiat au gasit-o moarta pe Frances, doua gloante in inima si pe ea se gasea o mumie.
           Paznicul de noapte J.J. Batiscombe a dat apoi nas in nas cu un barbat bronzat care cara ceva greu, deschidea usa de la intrare a cladirii si fugea.

           Inainte ca Frances sa plece cu Philipp la teatru, Eliot Tumberfast, secretarul lui sir John a venit sa vorbeasca cu acesta. S-au tot certat, iar menajera, Agatha Lillby a cerut voie sa se retraga mai devreme, intrucat este blonava, insa in decursul acelei seri a plecat de acasa.
           La o verificare ulterioara s-a gasit in ceaiul din termosul paznicului de noapte droguri si ca menajera nu o suporta pe Frances. Phillip a spus si ca in ajunul crimei le-a auzit pe Agatha si pe Frances certandu-se din motive financiare.
            Pentru ca tot ce am spus mai sus pare s-o incrimineze pe menajera va mai spun ca la o perchezitie a camerei lui Phillip s-au gasit la acesta o dublura a cheii de la biroul tatalui sau, unde a murit Frances si ca Frances facea vizite in fiecare marti la un hotel.
           La inmornantarea lui Frances, Eliot Tumberfast i-a spus lui Mortimer ca nu si-a meritat sotia.

           Am banuit de la inceput cine este criminalul, dar alibiul lui mi s-a parut de nezdruncinat. Curiosi cine este criminalul?  Cartea o gasiti la all.            „Oamenii sunt cateodata greu de privit. Din fericire, exista pisici, copaci si trandafiri."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly