Castelul din nori s-a sfaramat - Stieg Larsson (Millenium #3)

           Castelul din nori s-a sfaramat este ultima parte din trilogia Millenium. Lisabeth Salander si tatal ei, Alexander Zalachenko, alias Karl Axel Bodin sunt dusi cu elicopterul la spitalul Sahlgrenska.


             Lisabeth este acuzata de uciderea lui Dag Svensson, Mia Bergman din Enskede si a avocatului Nils Bjurmanm care era tutorele ei, dar din cauza ranilor este sub arest la spital. Doctorul Anders Jonasson nu o crede capabila de crima si o ajuta atat cat poate el, strecoarandu-i inclusiv laptopul ei de buzunar atunci cand Mikael Blomkvist ii explica care este situatia ei.
             Fratele vitreg al lui Lisabeth, Ronald Niedermann, reuseste sa evadeze dupa ce ucide un politist si il raneste grav pe cel de-al doilea.

             La rugamintea lui Mikael, Annika Giannini, sora lui, devine avocata lui Lisabeth desi ea are  competenta in problemele drepturilor femeilor.
             Pentru procesul lui Lisabeth, Mikael si Lisabeth trebuie sa demaste grupul Zalachenko, care s-a format in Sapo, atunci cand Zalachenko a primit azil politic si a avut spatele asigurat de cate ori  savarsea vreun delict. Tatal lui Lisabeth era un asasin profesionist rus, un spion de varf in anii '70. Karl Axel Bodin le cere celor din grup sa-l ajute, dar acestia ii spun ca va trebui sa faca inchisoare. Bodin refuza si-i ameninta cu dezvaluiri, asa ca fostul sef de birou, Evert Gullberg, il impusca. Incearca s-o omoare si pe Lisabeth Salander si incearca sa se sinucida cu un glont in cap, pentru ca el oricum murea, avand cancer la stomac si la intenstine. Din pacate pentru el, Anders Jonasson are ambitia de a nu lasa pe nimeni sa moara asa ca il tine in viata pana cand moare el de cancer.
            Mikael si sora lui sunt deposedati de dosarul pe care il aveau despre afacerea Zalachenko in aceeasi zi in care Zalacenko este ucis. Tot atunci si principalul lor martor, Gunnar Bjorck este gasit spanzurat.
             Vor reusi prietenii lui Lisabeth s-o salveze sau va fi din nou o victima a sistemului? Superbul volum il gasiti la targulcartii.


            „Am gasit arma. Zalachenco recunoaste ca ii apartine.
           -Aha. Cu alte cuvinte, stie ca-i vom gasi amprentele pe pistol."

            „Deschise computerul si la fel de repede descoperi ca era protejat de o parola.
             Privi frustrata ecranul care clipea nerabdator. Si cum si-au imaginat tampitii astia ca eu... Privi din nou in punga de panza si la fund descoperi o bucata de hartie impaturita. O desfacu si citi un rand, scris cu litere ingrijite.
              Tu este hackerita. Descurca-te! Kalle B."

              Nu este prima oara cand citesc seria si in continuare o gasesc superba. Ramane printre cartile mele preferate.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

Clopotul de sticla - Sylvia Plath