Sotia tigrului - Tea Obreht

                Desemnata de New York Times cea mai tanara dintre cei mai buni douazeci de scriitori americani de pana in patruzeci de ani, Tea Obreht spune povestea Nataliei, o tanara doctorita, care porneste in cautarea adevarului despre moartea bunicului sau, care moare singur intr-un loc uitat de lume. El marturisese ca se ducea dupa Natalia, dar in realitate nu a fost asa. Cadavrul lui soseste la familie fara bunurile care il insoteau in permanenta: verigheta si cartea Junglei.


              Sotia tigrului contine o serie de povesti cu iz balcanic, ce creaza tabloul copilariei autoarei. Una dintre aceste evenimente spune povestea omului fara de moarte, Gavran Gaile, care poate spune cu exactitate cine moare si cine nu. Acest personaj alaturi de "sotia tigrului" leaga intamplarile  intre ele. Romanul contine povesti pentru mai multe genuri: de dragoste, istorice, inclusiv despre razboi, fantastic cu legende mistice.

               Cine este sotia tigrului si de ce a fost numita asa va invit pe voi sa cititi cartea. Nu i se stie numele pentru ca este o fata surdo-muta.

           „Considerat neadecvat pentru adulti" sau "dificil", romanul Sotia tigrului este extrem de diferit fata de majoritatea romanelor. Tea Obreht abordeaza o multime de fire epice, care la prima vedere nu au legatura.
           „O multime de scriitori mi-au spus ca prima carte pe care o scrii, o scrii despre copilarie, fie ca vrei sau nu. Te cheama inapoi. Iar asta este cu siguranta ceea ce  mi s-a intamplat mie pana la urma."

           „Cand oamenii mor, mor plini de teama. Iti pretind totul, iar ca medic este de datoria ta sa le dai, sa-i alini, sa-i tii de mana. Dar copii mor exact asa cum traiesc -plini de speranta. Ei nu stiu ce se intampla, asa ca nu se asteapta la nimic, nu-ti cer sa-i tii de mana - in schimb, tu te trezesti simtind o mare nevoie sa te tina ei de mana."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly