Disparuta fara urma - Dennis Lehane

           Fata disparuta fara urma este Amanda McCready, fetita de patru anisori a lui Helene ce dispare din apartamentul mamei ei din Dorchester. Helene marturisea ca a lasat aparamentul neincuiat in timp ce a fost sa vizioneze cateva seriale la o vecina. Dupa o verificare mai amanuntita iese la iveala ca de fapt si-a lasat fiica in apartamentul neincuiat in timp ce ea era intr-un bar cu vecina ei.


             Politia prin detectivul Remy Broussard si partenerul acestuia Nick Raftopoulos (Poole)  nu ofera prea multe informatii astfel ca matusa Amandei, Beatrice se duce la un cuplu de detectivi, Angela Gennaro si Patrick Kenzie. Detectivii privati vor descoperi ca mama Amandei avea legaturi cu un traficant de droguri, Cheese Olamon. Helene impreuna cu iubitul ei, Ray Likinski, i-au furat acestuia doua sute de mii de dolari, iar dupa scurt timp fiica ei a disparut. Sa fie aceasta legatura?
             Adevarul incepe sa straluceasca in momentul in care detectivul intr-o nopate de betie se contrazice singur in propriile declaratii. Curiosi daca gasesc fata vie dupa atatea lunii de la disparitie?

             Dupa cum zice si James Patterson povestea este dura. Actiunea cartii este complexa, disparitia fetei va include traficanti de droguri, violatori, pedofili si moartea multor personaje. Cartea este si ecranizata in filmul cu numele Gone baby gone ce a marcat debutul regizoral pentru Ben Affleck.  Nu am vazut inca filmul insa. Gasiti cartea Disparuta fara urma la libris. Dennis Lehane a mai scris si alte carti cunoscute, Shutter Island si Mystic River.          „Vreti sa faceti un pas inauntru?
           Helene facu iarasi ce-i ceruse detectivul.
           -Excelent, i-a zis Pole. Vedeti ceva? (...)
           -E-ntuneric. Dar miroase ciudat.
          Broussard magzali in carnetel, vorbind cu glas tare.
          -Un cetatean declara ca din locuinta se simte un miros suspect. (...) Ce era al lor era al lor, trebuia sa recunoastem: punand-o pe Helenesa deschida usa si sa intre prima in locuinta erau scutiti sa mai ceara mandat de perchezitie. "Mirosul suspect" era motiv suficienr pentru actiunea lor, iar de vreme ce Helene deschisese usa, aproape oricine putea intra in locuinta in mod legal."

           „Niciodata  nu-i poti cunoaste pe oameni, spuse cu ochi plecati spre masa. Poti? Sa-i intelegi? Nu-i cu putinta. Nu poti.... sa-ti inchipui ce-i impinge sa faca ce fac, sa gandeasca asa cum gandesx. Daca nu seamana cu felul tau propriu de a gandi atunci nu are niciun sens. Sau are?"

           „-Nu vorbesc de oamenii care raspund violent la violenta. Adica, in privinta asta, suntem la fel de vinovati ca oricine altcineva. Vorbesc de cei care se bucura de uratenie. De cei care se coboara la a-i tari si pe altii in cacat odata cu ei."

          Ati citit-o?

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly