Visul lui Joy - Lisa See

               Visul lui Joy de Lisa See este a doua parte dupa Fetele din Shanghai, dar poate fi citita si independent de aceasta, pentru ca autoarea mentioneaza inca de la inceput intamplari din primul volum.


               Visul lui Joy reia sfarsitul actiunii din primul volum cand Joy, fata in acte a lui Pearl pleaca in China in cautarea tatalui ei natural.  Joy isi doreste sa ia parte la tot ce se intampla in China, devenita odata cu presedintele Mao, Republica Populara Chineza. Insa Mao rationalizeaza portiile si pune populatia sa munceasca din greu. Cum insa Joy isi gaseste tatal si traieste cu el, nu simte aceste lipsuri. Se indragosteste de Tao, un barbat foarte sarac care mai traieste cu inca cativa frati si surori mai mici impreuna cu parintii intr-o casuta friguroasa si extrem de mica.

            Pearl se opune casatoriei cu Tao, dorindu-si mult mai mult pentru fata ei, care avea ceva studii decat sa munceasca din greu la camp si sa stea intr-o casuta derapanata, dar Joy nu asculta si are loc nunta. Imediat dupa nunta lucrurile se strica in familia nou formata si Joy incepe sa realizeze ca a facut o mare gresala si ca ar fi mai bine sa plece in America cu mama ei, insa ramane insarcinata. Ce se intampla mai departe va invit pe voi sa descoperiti. Romanul il gasiti la editura all.

              Fetele din Shanghai a surprins invazia japoneza in China si plecarea celor mai multi in America, Visul lui Joy povesteste despre comunismul din China: le dadeau din ce in ce mai mult ratia de mancare si daca te prindeau pitind mancare erai aspru pedepsit.

            Am mai citit de Lisa See: Floare-de-Zapada si evantaiul secret si  Fetele din Shanghai.          „Nici o lovitura de cutit in inima nu este mai puternica sau mai dureroasa decat cea data de persoana care sustine ca te iubeste cel mai mult pe lume. Stiu asta pentru ca sora mea mi-a infipt cutitul acela in inima de multe ori."

           Am venit aici sperand sa gasesc o lume ideala... Lumea ideala era plina de ipocrizie"

          „-Nu crezi ca meriti mai bun decat satul asta? Nu-ti dai seama  ca meriti pe cineva mai bun decat baiatul asta? Tu ai facut o facultate, in timp ce el e analfabet. Nu trebuie sa te multumesti cu „un neica nimeni". Ai facut deja destule greseli in viata. Nu mai face inca una."

           „E casnicia cum ma asteptam? Nici pe departe. Acea prima noapte? Deloc romantica si nici Tao nu a fost prea bland cu mine... Dar ce ma deranjeaza pe mine nu se limiteaza la sex... Imi placuse sa traiesc in conditii proaste in vila, dar aici nici n-am avut intimitate ca sa folosesc oala de noapte."

         Ati citit-o? V-a placut?

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

Cei frumosi si blestemati - F. Scott FItzgerald