Atlas geografic scolar al lumii - Constantin Furtuna

           De aceasta data am ales un atlas geografic care il are ca autor pe Constantin Furtuna. Atlasul geografic scolar al lumii, editia a doua, este actualizat cu informatiile disponibile dupa Brexit.


           Toate hartile sunt clare, amanuntite si actualizate. Atlasul este foarte util atat pentru scolari, cat si pentru adulti, pasionatii de calatorii si de natura, continand toate informatiile de care aveti nevoie.

            Evident Romania este reprezentata mai special, ocupand mai multe pagini, pentru harta fizica si administrativa. De multa atentie se bucura si Republica Moldova. Vecinii Romaniei sunt urmatorii care se bucura de o harta individuala.

         Nici celelalte tari nu sunt uitate.      

           Europa se bucura de o prezentare mai in detaliu, avand atat harta fizica cat si politica. Sunt prezentate si informatii despre PIB, sporul migratoriu, natalitate, zona euro, graful de urbanizare, formarea uniunii europene. De harti aparte se bucura Muntii Alpi, zona Marii Mediterane, Oceania.


             La final avem o harta fizica si una politica cu lumea si o harta in care ne este preznetata clima globului si curentii oceanici. Sunt aratate si regiunile polare, ora pe glob si proiectiile cartografice.

           Editia aceasta prezinta si aeroporturile internationale si cuprinde sute de denumiri precum Headthrow sau Charles de Gaule, Schipol sau Hartsfield- Jackson, codurile IATA si numarul anual de pasageri.

          Atlasul geografic prezinta si detalii ale reliefului continental si submarin, rauri si fluvii ierarhizate in functie de debitul mediu, prezentarea localitatilor in functie de numarul de locuitori si denumirile oficiale ale localitatilor, dublate de forma uzuala in limba romana (pe hartile regionale si subregionale)

          Atlasul il gasiti la editura all. Exista si un pachet mai avantajos ca pret disponibil aici.Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Casa de langa lac - Kate Morton

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)