Predicatorul - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #2)

                Romanul Predicatorul de Camilla Läckberg debuteaza cu gasirea unui cadavru, al Tanjei Schmidt, descoperit in Prapastia Craiului. La o analiza mai detaliata ies la iveala sub el doua schelete (Mona Themblad si  Siv Lantin, disparute in 1979) pe care se gasesc aceleasi rani: lovituri de cutit si oase frante. Dupa un timp se descopera ca Tanja Schmidt este fiica lui Siv si imediat mai dispare si Jenny Moller.


              Asa cum Camilla Läckberg ne-a obinuit deja actiunea este prezentata pe doua planuri: 1979, anul disparitiei fetelor si 2003, reprezentand timpul prezent. La momentul disparitiei lui Siv, Gabriel Huit spune ca a vazut-o in seara disparitiei la fratele sau Johannes in masina. Dar oare spune el adevarul in contextul in care Johannes i-a furat logodnica, pe Solveig? Johannes este anchetat, politia insa nu reuseste sa gaseasca nimic de la el si doua luni mai tarziu este gasit spanzurat in hambar de fiul lui de sase ani, Robert. Va mai spun ca politistul Patrick Hedström banuieste ca nu este mort, ci a fost un aranjament de-al tatalui celor doi baieti, Ephraim (poreclit Predicatorul), din moment ce politia nu a vazut mortul. La deshumarea cadavrului iese la iveala ca a fost ucis.
            Cartea mai scoate la iveala cateva secrete de familie: ca un copil are alt tata decat cel care il crede si nu sunt exclusii nici copii cu tati necunoscuti. Va invit sa citit cartea de la Targul Cartii, care au oferte imbatabile in aceasta perioada de pana la 90% pentru ca au implinit cinci ani.


           Predicatorul  este un roman politist extrem de bun, de mai multe ori autoarea ne duce pe piste gresite si trebuie sa mentionez ca atunci cand anumite ipoteze au cazut nu am mai avut nici o banuiala cine este criminalul sau mai bine zis criminalii. Mai am doua volume de citit din serie, Imblanzitorul de lei si Sirena si dupa parerea mea aceasta este cel mai bun din punct de vedere al intrigii, pentru ca de placut mi-au placut toate.

            Seria Fjällbacka  contine zece volume: Printesa gheturilor, Predicatorul, Cioplitorul in piatraPiaza reaCopilul german, SirenaPaznicul farului, Fauritoarea de ingeri, Imblanzitorul de lei si Vrajitoarea.
 

           „Johannes si Gabriel sunt fiii unui barbat pe nume Ephraim Huit, numit si Predicatorul. Ephraim era un bine cunoscut sau, am putea spune, chiar notoriu preot de biserica libera din Goteborg. Tinea intruniri mari, la care isi punea fiii, niste copii pe-atunci, sa psalmodieze si sa lecuiasca bolnavii si schilozii. Majoritatea oamenilor il considerau pe Ephraim un sarlatan si-un escroc, insa chiar si-asa, el a dat lovitura atunci cand Margareta Dybling, una din doamnele din adunarea sa de credinciosi, a murit si i-a lasat lui toata averea. Pe lânga o suma considerabila in bani gheata, i-a lasat o intinsa proprietate impadurita si un maret conac in apropiere de Fjallbacka. Brusc, Ephraim n-a mai avut nicio dorinta  de a propovadui cuvantul lui Dumnezeu. S-a mutat acolo cu fiii sai si, incepand de atunci, familia traieste pe banii batranei."

           „-Asadar politia nu a venit deloc?
            -Nu, Ephraim s-a ocupat de toate. L-a sunat pe doctorul Hammarstrom, care l-a vremea aceea era medicul regiunii, iar acesta a venit sa-l examineze pe Hohannes. Apoi a intocmit unul din certificatele acelea cu privire la cauza mortii, cum s-o chema si s-a ingrijit ca antreprenorul de pompe funebre sa vina sa-l ia."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison