Jertfa iubirii - Jojo Moyes

         Daca ar fi sa aleg ceva care sa descrie Jertfa iubirii  ar fi cel mai probabil pana unde poti merge cu sacrificiile pentru ceea ce iubesti. Cartea este povestita pe doua planuri: cel al lui Sophie, sotia pictorului Édouard Lefèvre si al Oliviei Halston, vaduva arhitectului David, la aproape o suta de ani dupa intamplarile cu Sophie.


           Cartea incepe cu povestea Sophiei, lasata in urma de Édouard care pleaca la razboi si este nevoita sa le gateasca nemtilor. Capitanul nemtilor o admira si Sophie vrea sa cada la o intelegere cu el pentru a-si salva sotul din lagar.
             Apoi Jojo Moyes intrerupe povestea lui Sophie pentru a o prezenta pe Olivia care intra in posesia tabloului facut de Édouard sotiei sale Sophie. Din pacate pentru ea tabloul este revendicat de familia lui Sophie care afla in urma unui audit ca tabloul valoreaza milioane si il revendica.

              Jertfa iubirii nu reprezinta lupta doar pentru persoana iubita, cat si pentru ce ti-a mai ramas de la persoana iubita. Am apreciat-o foarte mult pe Olivia, care desi are mari probleme financiare nu doreste sa renunte la tablou fara lupta. Procesul o obliga sa ipotecheze a doua oara casa. Dar ce mi-a placut cel mai mult a fost ca face rost de informatii care arata ca a existat o legatura intre Kommandat si Sophie, care ar fi putut sa justifice de ce tabloul a ajuns in Germania, dar alege sa le arda din admiratie pentru Sophie.
              Va reusi oare sa gaseasca o solutie pentru a ramane cu tabloul? In unele locuri apare sub titlul Fata pe care ai lasat-o in urma. Cartea o gasiti la targul cartii.

         Va recomand si Ultima scrisoare de dragoste, Inainte sa te cunoscDupa ce te-am pierdutEu si totusi alta, In cautarea unui destin.


           „In clipa aceea, Liv vazuse portretul. Proptit de un sezlong, chipul din tablou atragea privirea ca un magnet, in ciuda zgomotului si a haosului din jur. Liv se oprise si se intorsese incet spre el. Din rama aurita si uzata o privea o fata cu o expresie usor provocatoare. Pe umeri i se revarsa o coama de par auriu-rosca si schita o umbra de suras in care se ghicea mandria, dar si altceva, mai intim. Ceva erotic.
            -Seamana cu tine, murmurase abia auzit David, care venise langa ea. Asa arati si tu. (... )
           -Mi-l puteti vinde mie?
           -Sa vi-l vand? E al dumneavoastra. Macar atat sa fac, dupa ce mi-ati salvat viata.
            Insa David refuzase. Ramasese pe trotuar, antrenati intr-o stranie negociere total opusa celor obisnuite, cu David insistand sa-i dea mai multi bani decat cerea femeia. (...)
            -Considera-l cadoul tau de nunta, ii spusese el. Asta pentru ca nu ti-am daruit inca nimic."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison