In cautarea caminului ideal

              Atunci cand pornesti in cautarea unei casute pe care s-o transformi in camin trebuie sa te gandesti in primul rand ce anume vrei. De-a lungul timpului am tot facut diverse fotografii din filmele si serialele vizionate in care am surprins ce imi place, asa ca am strans un ditamai folderul. Evident unele nu se potrivesc intre ele ca stil.
              Am incercat sa ma documentez din ce in ce mai mult, pentru ca mi-am dat seama ca nimeni nu prea are interesul sa-ti spuna care sunt avantaje si dezavantajele. Trebuie sa tot intrebi pentru a lua decizia potrivita pentru tine, pentru ca daca nu intrebi nu e in interesul lor sa-ti spuna nimic.
           Evident imi doresc sa am o centrala termica. In ultimii doi ani la apartament  inca din octombrie se facea destul de frig si fara o centrala termica, temperatura scazuta se facea simtita si in apartamnet, insa acum pot rezolva aceasta problema printr-o centrala termica pe lemne. Noile apartamente au si centrala termica de cativa ani.
           Puteti opta si pentru o centrala termica pe gaz, dar se banuieste ca pretul gazului ca creste. Din acest motiv ma gandesc sa am doua: una pe gaz si una pe lemne.
          In cautarea mea spre casuta ideala pentru mine m-am documentat inclusiv  despre tipul de caramida. Se pare ca cea mai rezistenta din punct de vedere  al rezistentei este caramida plina. Nu este foarte folosita in prezent, intrucat se lucreaza destul de greu cu ea si nu ofera nici protectie termoizolante.

            Celelalte tipuri de caramizi care mai exista sunt: cu goluri sau poroasa. Blocurile ceramice cu goluri se impart in mai multe categorii: cu goluri verticale, orizontale si longitudinale.  Caramizile cu gauri virtuale este des folosita in prezent la realizarea zidariei, fiind avantajoasa la zidire si ofera izolare termica si fonica. Cele cu goluri orizontale au greutatea redusa si se folosesc in special pentru peretii nestructurali de interior si nu se recomanda sa fie folosite in ziduri portante in zone seismice. Se  pot folosi insa la peretii despartitori, indiferent de structura de rezistenta. Iar caramizile cu goluri longitudinale in special pentru ridicarea peretilor despartitori.

           Caramizile poroase sunt utilizate la realizarea zidariei neportante.

           Voi pentru ce tip de centrala optati?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison