Copilul Zanelor - Philippa Gregory

          Nu am mai scris prea mult in ultima perioada si ar fii mai multe de spus pentru ca in curand se incheie anul. Pana la momentul in care vom trage linie urmeaza o mare dezamagire.
          Dupa ce am citit Surorile Boleyn (recenzie aici) am fost cucerita de stilul si talentul in care Philippa Gregory reuseste sa descrie istoria imbinata cu intrigile captivante.          Copilul zanelor este prima incercare a ei de a se adresa tinerilor si este primul volum din seria “Ordinul Dragonului”. Cartea reprezinta o poveste de dragoste intre Luca si Isolda.
          Volumul debuteaza cu moartea tatalui Isoldei si cu testamentul tatalui ei care o trimite pe Isolda la manastire daca refuza casatoria aranjata de fratele ei cu un print, fara posibilitatea de a primi vreo zestre.     

           Israq, prietena de suflet a Isoldei o insoteste peste tot pe aceasta. Comportamentul lui Israq socheaza pe toata lumea: se pricepe la medicina, vorbeste mai multe limbi straine, tinteste cu arcul, este o foarte buna luptatoare.         
           Luca este un baiat lasat orfan (desi parintii lui au disparut si toata lumea crede ca au murit, el e incredintat ca parintii lui doar au disparut) care este trimis la manastire. Autoritatile papale il scot de la manastire si il trimit in diferite colturi ale lumii crestine, ca inchizitor. El este un tanar foarte inteligent, connsiderat copilul zanelor.
           Insotit de prietenul lui Frieze si fratele Petru, Luca ajunge la abatia Isoldei pentru a investiga evenimentele misterioase, care au aparut de cand a devenit ea abatesa. Incet incet incep sa iasa la lumina halucinatii de ale maicutelor. Luca incepe sa descopere ca un rau care trece pe terenul abatiei are aur si ca maicutele vin si pun hainele de blana in rau, chipurile pentru a le spala, dar de fapt pleaca cu hainele pline de aur.
           Romanul are ceva dramatism, dar se simte mult prea mult faptul ca este adresat copiilor cartea.

           Copilul zanelor nu este o lectura intensa, ritmul este lent, plotul este schimbat de-a lungul romanului, incercand sa combine magia si drama in paginile sale, dar contrar asteptarilor nu reuseste sa captiveze cititorul. Explicatiile ridicole, intriga mult prea fortata si povestile de dragoste tesute intre cele doua cupluri: Luca si Isolda, Ishraq si Frieze, nu reusesc sa straneasca curiozitatea.
          Cartea poate fi cumparata de  aici.


            "-N-am dat raspuns niciodata la o astfel de intrebare si nadajduiesc sa nu fiu nevoit sa dau raspuns vreodata. Nu siu ce se spunea despre noi, a spus Luca pe un ton aspru. Erau oameni de la tara, nestiutori si tematori. Mama zicea sa nu iau in seama ce spun ei. Mi-a spus ca ea e mama mea si ca ma iubeste mai mult decat orice pe lume, Doar asta a contat, nu povestile despre copii de zane." 

         Mi-am declarat dragostea fata de Philippa Gregory aici si ea reprezinta un nume foarte admirat si apreciat,  dar nu exagerez cand spun ca aceasta carte se regaseste intr-un top 3 al dezamagirilor anului. Nu voi citi si celelelte romane din serie, dar voi continua sa citesc cartile ei. Regina Rosie este deja pe noptiera.

            Mai gasiti pe blog recenzii la dinastia Tudorilor: Imblanzirea reginei,  Printesa statornica,  Mostenirea BoleynSurorile Boleyn, Blestemul regelui, razboiul Rozelor: Doamna apelor, Regina Alba, Regina Rosie.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

Clopotul de sticla - Sylvia Plath