Cele 40 de legi ale iubirii - Elif Sharak

          Considerata una dintre cele mai bune scriitoare de origine turca, Elif Shafak realizeaza o apologie a dragostei in  Cele patruzeci de legi ale iubirii.
          Romanul impleteste doua  povesti: una din 1242 dintre Shams din Tabriz si Rumi si cea din 2008 dintre Ella si Aziz.


            Ella - o femeie matura cu trei copii s-a angajat la o agentie literara si trebuie sa faca o recenzie pentru manuscrisul "Dulce blasfemie" a lui Aziz  Z. Zahara . Viata ei pare pentru toti ideala, dar de fapt ea este nefericita. Pe masura ce incepe sa citeasca din carte isi recastiga increderea in iubire.
           Cand fiica ei cea mai mare Jeanette isi anunta logodna cu Scott, prietenul ei de mai putin de un an, Ella incearca sa tempereze atmosfera spunand ca lucrurile se mai schimba de-a lungul timpului si ca ar fi bine sa se mai gandeasca ca sa nu regrete mai tarziu.
           Realizand ca nu poate face nimic pentru ca Jeanette sa opreasca nunta il suna pe Scott pentru  a-i cere sa nu se casatoreasca cu fiica ei. Aceasta actiune impulsiva va ajunge s-o regrete, mai ales ca fiica ei refuza sa mai vorbeasca cu ea. Ascultand sfatul lui Aziz reuseste sa-si imbunatateasca relatia cu fiica sa. Ella il identifica pe Aziz cu Shams.
            O carte care merita citita, despre iubire. Poate fi cumparata de aici.

           “Orice ti s-ar intampla in viata, oricat de ingrijoratoare ar putea parea lucrurile, nu pasi pe taramul deznadejdii. Chiar si atunci cand toate usile raman inchise, Dumnezeu va deschide o noua cale doar pentru tine. Fii recunoscator! E lesne sa fii recunoscator cand totul merge bine. Un sufit e recunoscator nu numai pentru ce i s-a dat, ci si pentru ce n-a primit.”          
           "O viata fara iubire e lipsita de insemnatate. Nu te intreba ce fel de iubire ar trebui sa cauti, spirituala sau amteriala, divina ori pamanteasca, rasariteana sau apuseana... Impartirile duc doar la alte impartiri. Iubirea nu poate fi nici numita, nici lamurita. E ceea ce e, pur si simplu. 


  Iubirea e  apa vietii. Iar cel ce iubeste e un suflet de foc! 
            Lumea se invarte altfel cand focul iubeste apa."

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Anna si sarutul frantuzesc - Stephanie Perkins

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)